12/21/15 16:53
(http://radiomilena.com/)

Общинските съветници от БСП против промените в Наредбата за местните данъци и такси

nikodim stoianovIva_Kuseva_BSPНа предстоящото заседание на Общински съвет – Поморие ще се предложат за гласуване промени в Наредбите за местните данъци и такси, които предвиждат увеличаване на данък сгради, такса смет и туристически данък. В тази връзка общинските съветници от БСП Никодим Стоянов и Ива Кусева заявиха в декларация следното:
Общинските съветници от БСП – Поморие Никодим Стоянов и Ива Кусева, няма да подкрепим тези промени, считайки ги за неоснователни.
Поморие е град с постоянен ръст на сградния фонд – за жилищни и нежилищни нужди.Всяка година биват изградени и завършени голям брой апартаменти. Това осигурява стабилен и ежегодно увеличаващ се приток на средства в общинския бюджет. Имайки предвид, че и данъкът при придобиване на недвижимо имущество е един от най-високите, то повишаването на данък сгради може да ограничи интереса към закупуване на жилища от външни лица – потенциални данъкоплатци, а също ще бъде тежко бреме за по-голямата част от местното население.И такса смет следва да запази досегашната си стойност, предвид основаването й на вида и броя на използваните съдове, а не на количество генерирани отпадъци.
Основният икономически отрасъл на Поморие – туризма, през последните 3-4 години се е свил до около 30 дни в годината. Ежегодното намаляване на постъпленията от него в общинския бюджет,особено от частните квартири, показва променените обстоятелства. Затова и предлаганото увеличение, за някои от категориите повече от двойно, е не само нецелесъобразно, а е и допълнителна тежест за изрядните платци, които
ще бъдат натоварени за сметка на другите собственици на квартири – тези от сивия сектор. Решението е не увеличаване на данъка, а увеличаване на събираемостта му.
Общинските съветници от БСП – Поморие считаме, че икономическа стабилност не се постига с увеличаване на данъчната тежест, а със строг контрол и разумно разходване на постъпленията в общинския бюджет, за което има достатъчно механизми.

Публикувана на 12/21/15 16:53 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lPQ8NJZd5Uw/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване