12/21/15 16:26
(http://pik.bg)

Осъдиха мъж на две години и 11 месеца затвор за притежание на наркотици

Осъдиха мъж на две години и 11 месеца затвор за притежание на наркотици

Съдът одобри постигнатото от Окръжна прокуратура Русе споразумение, с което 28-годишен мъж е осъден на две години и единадесет месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 ал. 1 от НК се отлага с пет години изпитателен срок и 10 000 лева глоба за държане на наркотични вещества с цел разпространение и прекурсори за производството им - престъпление по чл. 354а, ал. 1, от НК. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
Недко Т. е признат за виновен за това, че на 04.11.2014г. в гр.Стражица, по пътя от Стражица до Русе и в гр.Русе, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение - марихуана с общо нетно тегло 483,5867 грама на обща стойност 2901,51 лв. и метамфетамин с нетно тегло 18,06 грама на стойност 451,50 лв., като общата стойност на високорисковите наркотични вещества е 3 353,01лв.. Същият е признат за виновен и по второто обвинение, че на същата дата в гр.Стражица, без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение. 
Споразумението има последици на влязла в сила присъда. Възпитателната работа на условно осъдения се възлага на инспектор от МВР по местоживеене.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване