12/21/15 16:05
(http://pik.bg)

ПИК TV: Дядо Коледа тръгна с влак, за да посети деца сираци

ПИК TV: Дядо Коледа тръгна с влак, за да посети деца сираци

Искам да видя усмивките на лицата на децата, затова и приех да отида с БДЖ в Плевен. Това заяви дядо Коледа преди да отпътува с влака за Плевен.

Мислим да посетим и Варна с влак, заяви той. Негов помощник бе Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците, който разказа, че всички пътуващи във влака деца ще получат лакомства.

От сдружението са организатори на инициативата заедно с БДЖ. Идеята е да се създаде коледно настроение на пътниците - на най-малките вкусни изненади, а в Плевен деца от специални институции ще очакват Дядо Коледа. Ще присъстват деца от институции от цялата област - Пордим, от с. Мечка и Плевен.

Децата имат специално направени подаръци с играчки и лакомства, осигурени от спонсори. Идеята е да се стигне до по-малки населени места като домът в Провадия, който е близо до ж.п. гарата. Освен това деца от социални домове ще бъдат заведени в старчески домове, за да се създаде връзка между поколенията по празниците. Там ще има и една по-трайна връзка не само сега за празниците, защото и децата и възрастните са самотни и имат нужда едни от други, заяви той.

Това няма да е една кампания като това да си вземеш дете за Коледа. Тази инициатива е за първа година. Идеята е и да се “възкресяват” железниците и общественият транспорт като цяло.

Дядо Коледа пожела на всички да са живи и здрави и да си държат на семействата, да има много любов, да изкарат весело празниците и да правят добрини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване