12/21/15 08:45
(http://pik.bg)

ЧЕЗ: Вероятната причина за аварията в "Люлин" е опит за кражба

ЧЕЗ: Вероятната причина за аварията в "Люлин" е опит за кражба

Електрозахранването на всички наши клиенти в кв. „Люлин“ е напълно възстановено. Разбира се, продължават възстановителните работи и днес, тъй като искаме да подсигурим всички захранващи трасета, които да гарантират и резервно захранване при евентуални аварийни ситуации.
Това каза за Виктор Станчев -директор на Дирекция „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ, цитиран от БНР.

Тъй като част от абонатите са на резервно електрозахранване, Станчев допълни, че нормалният режим на работа ще бъде възстановен днес или утре:

"В рамките на днешния и утрешния ден се надяваме на 90% да подсигурим основно захранване от подстанцията, от която се електроснабдяват и по този начин да гарантираме стабилно електрозахранване", посочи още той.

Станчев уточни, че в аварията са повредени 19 основни трасета, по които се снабдяват части от 1 до 7 в „Люлин“.

"Аварията е сравнима с природно бедствие, защото дали ще се скъсат проводниците или ще паднат стълбове вследствие на обледяване или силен вятър, е равносилно на скъсване на кабелни трасета, които са с дължина 50-100 м.", каза той.

Според Станчев вероятна причина за аварията е опит за кражба.

"Това е нашата теза, защото този колектор, с който доставяме енергия на нашите клиенти, компанията е вложила над половин милион лева през миналата година, подменени са абсолютно всички кабели с нови и няма никакви предпоставки за възникване на аварийна ситуация".

В рамките на днешния ден ще подадем официална жалба в МВР за да може да стартира разследване, тъй като и щетите, които са нанесени в момента ще надхвърлят над 100 000 лева", посочи той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване