12/22/15 08:58
(http://pik.bg)

Адвокатът на акушерката, пребила бебе: Прокуратурата не ми дава записите от болницата

Адвокатът на акушерката, пребила бебе: Прокуратурата не ми дава записите от болницата

Защо прокуратурата не ми даде да разгледам записите, показващи работата на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено, а в същото време кадрите изтекоха в интернет.

Това каза в студиото на bTV Владислав Янев (на снимката). Според него, този отказ на прокуратурата е грубо процесуално нарушение. Той описа състоянието на Ковачева, която е под домашен арест като „нестабилно”. Адвокатът нарече изтеклите в интернет записи „нелегални” и обяви, че те не са доказателство.

„Защитата на Емилия Ковачева е държана на тъмно, това е незаконно, тези записи трябваше да ни бъдат предоставени, защото има един период от повече от час, който се губи и въпросът е какво точно се е случило тогава”, допълни адвокатът. 

Според него, изтичането на записите настройва общественото мнение и води до заплахи за саморазправа срещу клиентката му. „Защо тежките отоци по детето не са били констатирани от следващата смяна, а едва по-следващата смяна констатира тежкото му състояние”, запита Янев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване