12/22/15 08:13
(http://pik.bg)

ДПС трябва да стане приемлив партньор с приемлив лидер, смята Октай

ДПС трябва да стане приемлив партньор с приемлив лидер, смята Октай

ДПС трябва да стане приемлив партньор с приемлив лидер. Това каза бившият заместник-председател на ДПС в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Загубата на местните избори даде напрежение в цяла североизточна България. 89 година майските събития бяха организирани от местните турци и българи. В тях бяха заедно против възродителния избор. На тези избори на балотажа в Дулово и тези общини отново българи и турци се обединяват и спечелиха тези избори“, заяви Окрай.

Той коментира, че Доган никога не казва предварително кого и как ще смени. „С критичният си тон е дал подготовката на националната конференция през пролетта. Доган ще посочи следващия председател. Убеден съм в това. Ще продължи напрежението в структурите на партиите и за него не е характерно да изразява публично позиция. При всички случаи ще бъде приемлив човек както за Североизточна Българя, така и за кърджалийска област и западните Родопи. Доган никога не се е оттеглял“, подчерта Октай.

По думите му, загубата на местните избори и декларацията на Лютви Местан от парламентарната трибуна за сваления самолет са прелели чашата. „Няма как на следващите предсрочни избори ДПС да стане приемлив партньор за управление. Не е Мустафа Крадайъ следващият лидер“, добави още Осман Октай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване