12/22/15 21:00
(http://pik.bg)

Зам.-министър Георгиев: МВР прави крачка в прилагането на нови съвременни методи в полза на гражданите и бизнеса

Зам.-министър Георгиев: МВР прави крачка в прилагането на нови съвременни методи в полза на гражданите и бизнеса

Предстои електронизирането на 34 услуги за ползване на гражданите и бизнеса по следните направления: 3 - от компетентността на „Български документи за самоличност“ ; 3 - на „Пътна полиция“; 23 – на „Контрол над общоопасните средства“; 1 - по линия на „Частна охранителна дейност“; 3 - на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и 1- от компетентността на Дирекция „Миграция“.

Европейският проект, по който бенефициент е МВР, се финансира от Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Целта, заложена в проекта, бе подобряване на административното обслужване на гражданите и бизнеса чрез развитие на електронни административни услуги, предлагани от МВР. Цялостното му изпълнение подпомага развитието на възможностите за предоставяне на електронни услуги от страна на Министерството на вътрешните работи, доразвива идеите за създаване на предпоставки за прозрачност и ефективност на административната дейност на министерството чрез електронизирането на 34 услуги. Реализирането на проекта е крачка напред за МВР в прилагането на нови съвременни методи в полза на гражданите и бизнеса, заяви зам.-министър Цвятко Георгиев, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той отбеляза, че осъществяването му подобрява дейността на ведомството и изцяло отговаря на общата посока, зададена от правителството, за внедряване на електронно управление.

На този етап с усилията на експерти от Дирекция „Комуникационни и информационни системи“ са разработени нови платени типови електронни административни услуги. Разработен е и портал за осигуряване на достъп до типови електронни административни услуги на МВР, както и система за онлайн разплащане. В изпълнението на договора са ангажирани по компетентност и редица други структури в системата на вътрешното ведомство - главните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Национална полиция“, дирекциите „Миграция“ и „Български документи за самоличност“, СДВР, ОДМВР – София.

По време на срещата бяха очертани и задачите в създаването на електронния портал на страницата на МВР. Експертите посочиха и бъдещите възможности за усъвършенстване и разширяване на предоставяните услуги за гражданите и бизнеса, както и необходимостта от развитие на нормативната база в посока електронно управление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване