12/22/15 11:35
(http://pik.bg)

Лиляна Павлова откри мултимодален линеен ускорител

Лиляна Павлова откри мултимодален линеен ускорител

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откри във Варна мултимодален линеен ускорител, предаде „Фокус”. Павлова посочи, че повереното и министерство участва в създаването на такава здравна инфраструктура.

„Трудът на лекарите е безценен, те спасяват човешки живот, това е най-хуманната професия и затова се радвам, че можем да помогнем, можем да допринесем с нещо, а това е по-добра инфраструктура, по-добро оборудване, по-добри сгради и по-добре условия за работа, така че усилията на лекарите да бъдат подкрепени с апаратура и комфорт, с които да се спасява човешки живот и да се дава нов шанс”, подчерта министър Павлова. Тя добави, че през 2012 година този проект е бил от тези, за които не е достигнало финансиране.

„Направихме буквално невъзможното и го включихме в списъка и аз смятам , че това си заслужава от всичко, което виждам и чувам от лекарите”, каза Лиляна Павлова. Според нея, ако се направи равносметка не само за свършеното през 2015 година, но и за седемгодишния програмен период, който изтича в края на годината. „Изпращаме тази година с гордо вдигната глава. За тези седем години, в които България имаше възможност за първи път да усвоява европейско финансираме, надявам се постъпихме, и времето ще го докаже по един далновиден начин.

През 209 година имаше предвиден ресурс за програмата за регионално развитие, но той не беше концентриран, а предвиден на парче за подкрепа в сектор „Здравеопазване”.

Още тогава взехме решение да концентрираме този ресурс в конкретен сектор за да можем да решим проблемите му и решихме да финансираме 21 общински и 16 държавни болници и по-конкретно в лечението на онкологични заболявания”, каза още Министър Павлова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване