12/22/15 08:33
(http://pik.bg)

Мая Манолова: Монополните дружества непрекъснато ни пренебрегват

Мая Манолова: Монополните дружества непрекъснато ни пренебрегват

Омбудсманът на България Мая Манолова коментира в сутрешния блок на Нова телевизия проблемите на хората с колекторските фирми. Тя разказа как дълг от няколко лева става изведнъж стотици лева. 

Такъв случай има в Пазарджиик, където човек с дълг от 5,34 лв. се оказва изведнъж, че дължи с 27 пъти повече - 136,58 лв.   Манолова поясни, че ако сега човекът не си плати, след последсващи стъпки от колектортската фирма, той ще задлъжнее с още около 400 лв. и така дългът му може би ще стане над 500 лв. Манолова съобщи, че иска да направи промени в Закона на дружествата, извършващи обществени услуги.

"Истинският проблем е тоталното неуважение, пренебрегване от страна на монополните дружества", каза омбудсманът.  

Тя смята, че точно те имат достатъчно раздути отдели и могат по-други начини да си събират дълговете. "В момента вече съм разгневила монополните дружества", добави тя и заяви:

"Че смята в най-кратки срокове да се справи с тези проблеми". Манолова коментира и проблемът с липсата на ток в няколко столични района този уикенд, когато хората останаха на тъмно и на студено часове наред. Тя бе категорична, че всеки трябва да си носи отговорностите и раказа, че примерно според договорите на ЧЕЗ, ако няма човек ток 24 часа по вина на дружеството, чак тогава то може да се съди. Манолова попита, а ако човек стои по 23 часа и половина без ел. захранване какво ще стане.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване