12/22/15 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Над 100 хил. лв. щети от кражбата, оставила „Люлин“ без ток

 Над 100 хил. лв. са щетите от кражбата, която остави част столичния квартал „Люлин“ два дни без ток, сочат предварителни данни. При опит за кражба в кабелен колектор бешепричинен пожар. В резултат на това без ток останаха 50 000 клиенти на ЧЕЗ в „Люлин“.

Това е безпрецедентно по мащабите си посегателство над електроенергийната мрежа на столицата за последните десет години, казаха от енергото. И посочиха, че през 2014 година са подменили кабелите в колектора в „Люлин“, което е струвало над половин милион лева.

Подобен случай имаше в центъра на София преди седмица. Тогава при опит за кражба беше запален пожар в колектор, при което без електрозахранване останаха 50 фирми.

От началото на 2015 г. година щетите от кражби на елементи от съоръжения възлизат на 2,9 млн. лв. Освен това кражбите не се разминават без смъртни случаи. Само за тази година те са пет, включително служители на ЕРП-то.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване