12/22/15 17:56
(http://pik.bg)

Оградата по границата ни с Турция ще е готова изцяло на пролет

Оградата по границата ни с Турция ще е готова изцяло на пролет

Оградата по границата ни с Турция на територията на Хасковска област ще е готова изцяло на пролет. Това съобщи областният управител на Хасковска област Станислав Дечев, цитиран от „Стандарт”.

10 километра от съоръжението вече е изградено, което е леко преизпълнение на плана. Според разчетите до края на тази година трябваше да има 7, 4-километрово съоръжение, уточни губернаторът по време на заключителната си пресконференция за годината.

Първите 5 километра от оградата, която е двуреда, са от ГКПП Капитан Андреево до р. Каламица, съоръжението е един ред в участъка между пограничните села Щит и Маточина.

Дечев се надява, че през следващите 4 месеца още поне 26 километра от проектираната 33-километрова ограда в рамките на областта ще са готови.

Той потвърди, че е планиран и ремонт на пътя край пограничните свиленградски села, който е силно амортизиран заради тежките камиони, които вървят по него с материали за строежа на оградата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване