12/22/15 10:25
(http://radiomilena.com/)

Остров Света Анастасия е туристическа атракция №1

Остров Света Анастасия, който се намира в бургаския залив е избран за туристическа атракция №1 в кампанията “Чудесата на България”, която в. “Стандарт” организира за пета поредна година, съобщават от Община Бургас. Почетното първо място е определено чрез електронния вот на хора от цялата страна.

Наградата идва само две години след цялостната реставрация на острова, извършена от Община Бургас със средства по ОП “Регионално развитие” 2007 – 20013. Всъщност най-голямата награда е нестихващият интерес на туристи от страната и чужбина, които правят записвания за посещение на Света Анастасия дори и сега, пише Общината.

Археологическият комплекс “Акве Калиде” заслужи второ място в категорията “Открития”. Това е място, за което ще се говори тепърва, защото е разкрита само една десета част от територията на този СПА център, известен през древността и средновековието на три континента.

Публикувана на 12/22/15 10:25 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/hr2TfztE2Ww/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване