12/22/15 14:15
(http://pik.bg)

Румен Петков: Държавата не показва воля да се справи с корупцията

Румен Петков: Държавата не показва воля да се справи с корупцията

На пресконференция на АБВ Румен Петков заедно с Бойко Найденов, бивш прокурор, обясниха, че държавата през годините не е показала воля да се справи с корупцията.

"Нелепо е в Министерство на финансите звеното за борба с корупцията да не работи и да искат да бъде закривана митница. Ние ще се включим активно в обсъждане на антикорупционния закон, предложен от Меглена Кунева и ще настояваме за пълен анализ до този момент на всички създадени органи за борба с корупцията, ще дърим на отчетност пред НС, както и звеното да има разследващи функции, защото в противен случай то ще бъде превърнато в подобно издание БОРКОР", каза Петков.

Като експерт АБВ са поканили прокурора Бойко Найденов, който обясни, че за да има активна борба срещу корупцията, трябва да бъде изготвен подробен методологически анализ на направеното до сега. „От 2001 година има най-малко 10 документа-стратегии, ние сме богати на нормативна база, имаме редица институции, които трябва да се борят с корупцията, но е факт, че корупцията съществува и тя е там, където има пари и затова трябва да бъде изготвен анализ на рисковете и да създадем разследващо звено“, каза той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване