12/22/15 13:31
(http://pik.bg)

Търсят нашенци за бране на малини и ягоди в Испания и Португалия

Търсят нашенци за бране на малини и ягоди в Испания и Португалия

Продължава приемането на документи от кандидати да работят в Испания и Португалия като берачи на малини и ягоди. Това съобщи на пресконференция днес Станислава Поповска, директор на дирекция "Регионална служба по заетостта" в Благоевград.

За офертата от Португалия крайният срок за кандидатстване е 8 януари 2016 г., а за Испания - 15 януари, уточни тя. За Испания се набират жени от 20 до 40-годишна възраст, за Португалия се допускат и мъже. Актуална в момента е и процедурата "Младежка заетост", която се осъществява от бюрата по труда в района по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", като срокът за кандидатстване е удължен до края на март 2016 г., съобщи още Поповска.

Схемата е насочена за младежи до 29-годишна възраст, които могат да стажуват или да се обучават за конкретни работни места, заявени от работодатели. Според данните, съобщени на пресконференцията, през ноември са започнали работа 809 безработни в област Благоевград, от които 563 - с посредничеството на бюрата по труда.

Заявените свободни работни места си били 739, най-много са те в преработвателната промишленост. Към края на ноември в петте бюра по труда на територията на област Благоевград са регистрирани 20 904 безработни, а равнището на безработицата е 13.8 процента, показва още статистиката. В сравнение с аналогичния период на миналата година намалението е с около 900 безработни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване