12/23/15 14:39
(http://pik.bg)

НАП ще бъде предсказуема за лоялните данъкоплатци, за нелоялните - непредсказуема

НАП ще бъде предсказуема за лоялните данъкоплатци, за нелоялните - непредсказуема

1 млрд и 600 млн. лв. повече събра Националната агенция по приходите /НАП/ в сравнение с 2014 г. Това заяви изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов на пресконференция.

„Имаме над 80% събираемост на нововъзникналия дълг в законно установения срок. Такива резултати не помня от 20 години, откакто съм в НАП”, заяви Атанасов. Той обясни че НАП са създали точни и ясни правила за това как се събират дългове без значение от физически, юридически лица, малък, среден или голям бизнес.

НАП коренно променили политиката си по събирателните функции. „Вдигнахме ръста на декларираната данъчна основа с над 500 млн. лв., което е с над 25% сравнение с 2014 г. по отношение на обслужването-дадохме възможност за качествено, добро и бързо обслужване. Направихме кампании, които бяха насочени към данъкоплатците и получихме отношение с по-добрата събираемост”, добави Атанасов. 

Той увери, че идеята на НАП е да бъдат предсказуеми за лоялните данъкоплатци и непредсказуеми към нелоялните данъкоплатци. „Имаме визия как да се развиваме дългосрочно. Резултатите, които постигаме са причинно-следствена връзка от работата с Прокуратурата, Агенция „Митници”. Министерство на финансите и МВР. 

Имам увереността, че 2016 г. ще бъде по-добра от 2015 г., заключи шефът на НАП.
От своя страна директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов обясни, че тази година има ръст от 12% от приходите от акцизи. Справихме се успешно от приходите от акцизи по тютюневите изделия. Над 550 млн. лв. повече са събраните приходи от акцизи. 10-15% е преизпълнението по отношение на митата”, добави Танов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване