12/23/15 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Природният газ с 2,3% по-евтин от 1 януари, от април – с поне още 10 на сто

 Природният газ ще поевтинее с 2,3 на сто от 1 януари, а от април с най-малко още 10 на сто. Това стана ясно по време на откритото заседание, на което Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди новата газова тарифа.

Окончателното решение за цената от 1 януари КЕВР ще вземе в последния работен ден на тази година. Очакванията обаче са да няма сериозни разминавания с това, което е обявено в доклада на експертите на регулатора, а именно – намаление на цената с 2,32 на сто до 405,56 лв. на 1000 кубически метра (без ДДС и акциз).

От 1 април обаче шефът на „Булгаргаз“ Петьо Иванов очаква да има ново и то сериозно намаление на цената. Той не пожела да се ангажира с точен процент, но каза, че намалението ще минимум с 10 на сто.

Това се дължи на сериозното намаление на цената на петрола на световните пазари в последния месец. То реално няма да бъде отразено във цените от 1 януари, защото в решението на КЕВР се взема случилото се към 1 декември. Сериозното поевтиняване на петрола е факт след тази дата, като през последните дни Брентът стигна 11-годишно дъно, като почти докосна 36 долара за барел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване