12/23/15 13:08
(http://pik.bg)

Тризнаците в Пловдив са на почит

Тризнаците в Пловдив са на почит

Когато през май тази година Костадин Топоров от Пловдив стана баща на тризначки, успя да промени общинската политика спрямо раждаемостта с един откровен разговор за всичките си страхове.

Недялка и Костадин Топорови са родителите на Дария, Даная и Анелия, заченати по естествен път, но ин витро тризнаците вече не са такава рядкост, а гледането на децата при всички положения означава много, много трудности. При изписването на бебетата през май стана ясно, че община Пловдив ги подпомага с 5 000 лева еднократно и със заплата на детегледачка за първите две години. Това вече е помощ, признаха родителите, които имат и по-голям син. 

Днес в община Пловдив кметът Иван Тотев покани семейството и подари играчки на децата, а докато той говореше, седем месечните бебета го наблюдаваха много внимателно. 2015 година завършва с 430 новородени по-малко от предишната, нека пловдивските майки да раждат, призова Тотев, който си направи самокритика, че има само едно дете.

Семейството с тризначките и по-голямото дете живеят в малък апартамент, общината планира да ги настани в жилище, в което ще има достатъчно площ, за да отглеждат децата. Подобна помощ ще получат занапред и всички родители, на които се родят тризнаци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване