12/24/15 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Google тества метод за регистрация на потребители без парола

 Google напредва с плановете си, целящи премахване на паролите, пише The Verge. Компанията тества метод за регистрация на потребители в профилите им в Google чрез използване единствено на мобилен телефон, без въвеждане или запомняне на поредица от знаци.
След като оторизират мобилното си устройство, потребителите могат да удостоверят самоличността си на всеки компютър, като получат известие на смартфона си. Устройството трябва да е защитено със заключване на екрана или с друга предпазна функция, за да се използва за удостоверяване на самоличност. Възможността за регистрация с парола остава и може да бъде избрана. В имейл Google обяснява на участващите в тестовете потребители как да деактивират загубен телефон и как да добавят ново устройство.
“Поканихме малка група от потребители, за да ни помогнат да тестваме нов метод за регистрация в Google профил без парола,” посочва говорител на компанията. “Пица”, “парола” и “123456” - дните ви са преброени.”
Инструментът е защита не само срещу слаби пароли, но и срещу хакери, които използват пароли, за да извършват фишинг. Фишинг атаката подвежда потребителите да въведат поверителна информация, като замества истинския прозорец за регистрация в фалшиф, при което данните се записват.
Тестът е една от поредните инициативи на Google за подобряване на сигурността. В случая най-голямата търсачка взаимства технологичен опит от Yahoo, която въведе функция, наречена Yahoo Account Key. Функцията свързва мобилно устройство с акаунта и изпраща известия всеки път, когато се опитваме да се регистрираме на друго устройство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване