12/24/15 17:16
(http://pik.bg)

Александър Маринов: Доган критикува толкова остро Местан именно по линията, че е тръгнал да поставя ДПС в услуга на Турция

Александър Маринов: Доган критикува толкова остро Местан именно по линията, че е тръгнал да поставя ДПС в услуга на Турция

Ахмед Доган критикува толкова остро Лютви Местан именно по линията, че е тръгнал да поставя ДПС в услуга на Турция. Това каза политологът доц. Александър Маринов във връзка със ситуацията и бъдещето в ДПС, освобождаването на Лютви Местан от ръководните постове, които заемаше в движението и изключването му от партията, предаде Фокус.

"Големият въпрос е дали той ще продължи да играе тази карта на демонстративна близост с турското ръководство в момента. Той имаше такова поведение през последните месеци, дали ще продължи да се представя като човека на Турция, даже на Ердоган в България. Това също няма да му донесе успех и силни аргументи, а точно обратното”, заяви Маринов. „Ясно е, че Ахмед Доган го критикува толкова остро именно по тази линия, че той е тръгнал да поставя ДПС в услуга на Турция. Това е много сериозно обвинение”, коментира още той.

Маринов уточни, че със сигурност това е голям трус вътре в ДПС и цялата българска политическа система. „Не става дума само за съдбата на един или друг политик, поставят се въпроси, които са изключително важни. Къде минава границата между следването на някаква политика и обслужването на чужди интереси? Това е голям проблем и много актуален за България, тъй като по един или друг начин не само Местан прави такова нещо, а и други с определени крайни позиции ангажиращи българската държава”, допълни политологът Александър Маринов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване