12/24/15 10:04
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: ДПС натрупа прекалено много негативи

Валери Симеонов: ДПС натрупа прекалено много негативи

ДПС натрупа прекалено много негативи, на парламентарните избори през 2014 г. събраха 460 хил. гласа, на местните избори 2015 г. - 260 хил. гласа. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Валери Симеонов председател на ПП НФСБ и на ПГ на „Патриотичен фронт" във връзка с изказванията на Ахмед Доган и случващото се в ДПС.

„Знаете нашата позиция. Това определено го притеснява, защото ДПС натрупа в очите на българския народ прекалено много негативи. Това е моето виждане по въпроса. Мотивът за това е нескритият страх от бъдещето на ДПС. Явно то е разцепено в два варианта. Радикален, действително като пета колона на турската държава и на турската агресивна външна политика от една страна и от друга страна по-умерено крило“, категоричен е Симеонов.

„В тази връзка той е притеснен за пушечното месо - явно осъзнава изолацията, има един много показателен факт, на който никой не му обръща внимание. Това е фактът, който го е докарал до някакво откровение и до някакви сериозни притеснения. Не само поведението на радикалното протурско крило. Това е следният факт, който не знам защо нашите социолози, анализатори въобще не подчертаха”, обясни Симеонов. „На парламентарните избори през 2014 г. ДПС събра 460 хиляди гласа. На местните избори 2015 г. ДПС събра 260 хиляди гласа. Срив почти на половина.

Това са тенденциите, които са притеснили г-н почетния председател и определено вътрешните противоречия между едно по-умерено крило в сравнително образовани и по-умерени хора и крайното крило на „сивите вълчета”, а именно Лютви Местан, Мустафа Карадайъ, Тунчер Кърджалиев, Хюсеин Хафъзов и прочее новоизлюпени радикални депесарчета. Вероятно има и други зад тях”, коментира той. „Не съм изследовател на ДПС, не мога да говоря прекалено компетентно за тях, но за мен процесите са такива“, заяви Валери Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване