12/24/15 21:23
(http://pik.bg)

Военни моряци отказаха награди заради колеги

Военни моряци отказаха награди заради колеги

Моряци от Военноморските сили във Варна отказаха парични нагласи с мотива, че не са съгласни колегите им да не получават такива, предава петел.бг, според който това е своеобразен бунт срещу военния министър Николай Ненчев.

Случката е станала в поделение на Военноморските сили във Варна, разказал пред сайта военнослужещ, който поискал да остане анонимен.

Преди два дни, командирът на поделението съобщил пред моряците, че ВМС имат отделени 17 000 лева, които трябва да бъдат връчени като награди. От него обаче се изисквало да определи само двама от личния състав, които да получат допълнително по 100 лв.

Да получат наградата били определени старшина и матрос. Те обаче отказали наградите си, защото не били съгласни колегите им да не получат нищо. „Щеше да стане неприятно и имаше опасност да се появят вътрешни конфликти, кой получил, кой - не. Затова те решиха да върнат наградата на командира. Междувременно пък самият той разбра, че без да знае, бил награден също със 100 лв.“, разказал военният моряк.

По информация на сайта, командирът също се е отказал от наградата си. Сумата от 300 лв. била запазена във фонд, от който полза има цялото поделение на ВМС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване