12/24/15 17:40
(http://pik.bg)

Каракачанов: Местан водеше страната към правителствена криза и предсрочни избори, но това ще бъде спряно от дневния ред на ДПС

Каракачанов: Местан водеше страната към правителствена криза и предсрочни избори, но това ще бъде спряно от дневния ред на ДПС

Курсът, който водеше Лютви Местан за предизвикване на парламентарна, правителствена криза и предсрочни избори, явно ще бъде свален от дневния ред на ДПС. Това каза пред "Фокус" заместник-председателят на НС и съпредседател на Патриотичен фронт Красимир Каракачанов, във връзка с последните събития в ДПС.

„ДПС малко ме интересува. Винаги съм казвал, че самото ѝ създаване е нарушение на Конституцията”, заяви той, като припомни, че българската Конституция забранява съществуването на партии на етническа и религиозна основа. „Въпреки опитите да ни убеждават, че ДПС не е турска етническа партия, именно заради това, според обвиненията, които бяха отправени към Лютви Местан, той беше махнат – протурска политика”, коментира Красимир Каракачанов. „Самото нарушение на Конституцията създаде всички тези проблеми, които наблюдаваме 25 години и които изостриха чувствителността на българското общество към съществуването въобще на партията ДПС”, смята той. 

По думите му, позицията, която ВМРО е изразила преди 25 години, е актуална и днес. „Конституцията трябва са се спазва и няма нужда от етнически партии. Правата на всички български граждани трябва да бъдат спазвани от институциите. Когато съществуват такива партии, винаги ще има подобни проблеми – било Турция, било разни фундаменталистки държави от Персийския залив, които ще инвестират в подобни формации и както каза г-н Доган - да ги направят пета колона”, обоснова се Красимир Каракачанов. 

Той посочи, че определено промяната в политиката на ДПС ще бъде в едно направление много ясна. „Курсът, който водеше Лютви Местан за предизвикване на парламентарна, правителствена криза и предсрочни избори, явно ще бъде свален от дневния ред на ДПС. Това беше политиката на Лютви Местан и напрежението, което се създаде около него и тезите му за съдебна реформа, както и постоянното му обясняване, че ДПС е по-предвидимият партньор, отколкото Реформаторският блок и Патриотичният фронт и т.н.”, подчерта Красимир Каракачанов. „Напъните му да предизвика предсрочни избори и да се върне във властта приключва като политика, защото него самият вече го няма на върха. Известно време ДПС ще се занимава със своите вътрешни проблеми и няма да има такаванеистова амбиция да предизвиква предсрочни избори и да сваля правителството”, добави той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване