12/24/15 11:56
(http://www.klassa.bg/)

Решават съдбата на Местан на заседание следобед, той - в Кърджали вместо в София

 Докато цялата партия е в шок от разкритията, че е готвел преврат в ДПС в опит да превърне формацията в марионетка на Турция, след часове криене лидерът на ДПС Лютви Местан се появи в Кърджали. Това предаде ПИК като цитира местни сайтове. Според информацията в 9 часа някои от членовете на областния съвет на партията са били пивикани на сбирка, а самият Местан вместо да отиде на заседанието на Централния съвет в София, прави в момента изявление в Кърджали. На пресконференцията, която дава в момента, лъсна и кои са депутатите от движението, участващи в заговорническия антураж на Местан. Той е придружаван от Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен и Венцислав Каймакамов от Пловдив. В офиса на областния съвет е и областния председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е кмет на Джебел. Тук е и кметът на Ардино Ресми Мурад,
Междувременно кметовете от региона и народните представители Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрулла отпътуваха за София, където днес се очаква Местан да бъде свален от поста председател на ДПС и изключен от ДПС. Заседанието ще стартира в 13.30 часа.
По-рано през деня проф. Димитър Тадаръков разкри пред Нова ТВ, че още преди година почетният председател на ДПС Ахмед Доган е предупредил Местан за грешките му.Това се случило миналата Коледа, като тогава Доган направил "чисто приятелска забележка за визиите на Местан". Както вече Агенция Монитор писа, в речта си пред партийния елит тази година почетният председател на ДПС разкритикува лидера на партията за декларацияа му за сваления руски самолет, предупреди, че не иска да е пета или шеста колона никому, както и 
е ДПС не може да бъде подменено дори с "помощ от съседни страни". Тадаръков обясни също,че в кабинета си Доган имал 27 карти на почвите на България като се одясвал, че ползваме само 42% от природните си богатства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване