12/25/15 09:08
(http://pik.bg)

Джамбазки: Може да се появи нова радикална протурска партия

Джамбазки: Може да се появи нова радикална протурска партия

„Безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се превърна във функция на турската политика”, заяви в „Здравей, България” евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Това разделение в момента в ДПС вероятно ще доведе до нова радикална протурска партия. Твърдя, че политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС рано или късно ще достигнат до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", прогнозира Джамбазки.

Той даде няколко примера за „агресивното навлизане” на партията в българския политически живот.

"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване