12/25/15 11:02
(http://pik.bg)

Кафене отнесло над 2 бона глоба за пускане на музика от компютър без платени права

Кафене отнесло над 2 бона глоба за пускане на музика от компютър без платени права

Известно пловдивско кафене отнесе глоба от 2500 лв. за излъчване на музика от компютър без платени авторски права, предаде Марица.бг. Практиката заведенията да се озвучават по този начин е повече от масова, но санкциите за нарушения на Закона за авторското и сродните му права са радкост.

Проверяващ орган в такива случаи е Министерството на културата, чийто представител направил проверка в заведението „Авеню” на 29 април м.г. Там той констатирал, че през колоните от компютър се излъчва плейлиста, от която в момента вървят Ghetto Dance — Range Featuring Rich Ross — Splash & DJ Euvy и Dance 2 Trance - Power of American Natives.

Последвало питане до „Музикаутор” – сдружението на композитори, автори на литературни произведения и музикални издатели, има ли собственикът на кафенето договор договор с тях и платени ли са авторските права.

Когато станало ясно, че отговорът е „не”, фирмата била глобена с 2500 лв.
Наказателното постановление било обжалвано в съда, но вече е потвърдено от две съдебни инстанции и последното решение е окончателно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване