12/25/15 12:35
(http://www.dnevnik.bg/)

Новото ръководство на ДПС замени Местан на честванията за Възродителния процес


Новото ръководство от трима души представи ДПС на първия ден от честванията на 31-годишнината от началото на Възродителния процес, който започнаха в кърджалийското село Млечино. Бившият председател на движението Лютви Местан не се появи, въпреки че беше потвърдил участие, съобщи Нова телевизия.

Четин Казак коментира пред журналисти, че никоя политическа сила не е застрахована срещу сътресения, но ДПС има здрава основа и ще възстанови своите позиции. Мустафа Карадайъ , който също е от съпредседателите на партията, пък обяви, че движението ще върви по своя път, който следва от 25 години, независимо кой какви интерпретации е правил до сега. 

"Редно е да обърнете внимание на думите от последното изречение на Ахмед Доган от вчерашното заседание на ЦС на ДПС", заяви в Мустафа Карадайъ. Според него те се съдържат в разпространено до медиите съобщение от пресцентъра на партията, но такова нямаше. Единствено пиарът на движението съобщи, че Доган е заявил, че всеки, които се изправи срещу националните интереси на страната, ще има съдбата на Местан.

Част от депутатите, които вчера бяха до Лютви Местан на неговата пресконференция в Кърджали, часове преди изгонването му от ДПС, също са присъствали на церемонията, но са стояли встрани от съпредседателите на партията, предаде Нова телевизия. В четвъртък до бившия лидер на партията бяха депутатите Венцислав Каймаканов от Пловдив, Хюсеин Хафъзов от Бургас, Шабанали Ахмед Дурумуш от Кърджали и Айдоан Али от Шумен. На Централния съвет на ДПС, който вчера отстрани Местан от всички ръководни постове и го изключи от партията, беше решено тяхната съдба да се решава допълнително.

Честванията на Възродителния процес продължават и утре с церемония в село Могиляне. Местан заяви участие и на тях, като дори съобщи, че ще бъде придружен от министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, който ще е на частно посещение в страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване