12/25/15 19:52
(http://pik.bg)

Още разкрития за вчерашната стрелба: Апаши се опитали да запалят патрулката край „Горубляне”

Още разкрития за вчерашната стрелба: Апаши се опитали да запалят патрулката край „Горубляне”

При полицейските коли, паркирани до караулката, където беше прострелян полицай край столичния квартал "Горубляне", било излято солидно количество бензин. До него била поставена газова бутилка с надпис – цинично послание към полицията, съобщава бТВ.

Според първоначалните информации, простреляният полицаи е забелязал огън на пътя, близо до паркираните полицейски коли. Затова излязъл, след което последвала стрелба.

В непосредствена близост до контролния пункт има газстанция.

Поради мерки за сигурност, дежурните екипи на караулката днес сложиха бронежилетки.

През цялата нощ полицията търсеше стрелеца, който се движи с джип. Постове бяха поставени на изходите на столицата. До момента резултат няма.

Припомняме, че полицай беше прострелян в крака на караулката на Горубляне навръх Бъдни вечер. Изстрелите са дошли от джип, който е потеглил към квартала.

Най-вероятно преди стрелбата някой е направил опит за подпали, дори да взриви полицейските коли да караулката с газова бутилка и бензин. Разследващите редиха пъзела цяла нощ.

Малко след 21 часа. Трафикът е вял. Екип на Пътен трафик дава дежурство на караулката. Полицаят е бил на пост до караулката. Изненадващо от преминаващ джип срещу него е отрит огън.

Куршумът пронизва ходилото на униформения. Той е настанен във ВМА, където остава на лечение. Пред колегите е заявил, че няма никаква представа каква е причината за стрелбата. Шефът на СДВР Младен Маринов посочи, че няма никаква информация стрелбата да е била свързана със спиране за проверка на автомобил.

Огледът на мястото продължи часове след полунощ в опит на разследващите да подредят пъзела. Продължиха да търсят улики и днес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване