12/26/15 13:52
(http://pik.bg)

Бареков отправи пет въпроса към управляващите

Бареков отправи пет въпроса към управляващите

Еводепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков отправи пет въпроса към управляващите, президента и контролираните от тях служби във връзка с напрежението в ДПС и нерегламентираното влияние на Република Турция върху български политици.

Ето какво пита властта Бареков в личния си профил във Фейсбук:

*публикуваме без редакторска намеса

1. Защо допуснахте поголовното превземане на една политическа партия от службите на една чужда и агресивна спрямо нашата територия и мюсюлманско население съседна държава?

2. През последната година България се опитва да играе неуспешно някаква активна роля на сцената на взаимоотношенията между Европа и Турция, Турция и Русия и Европа и Русия. Често пъти взимаме страна и дори се изявихме като агресор спрямо Русия и като адвокати на Турция пред висшите европейски институции. ‪#‎Кой‬ стои зад тези ходове и съгласувани ли са между правителството, президента и службите? Тези позиции повлияни ли са от въздействието на наши глобални партньори?

3. Има ли мозъчен тръст, който създава и консултира позициите по най-важните световни въпроси на нашите държавни ръководители, или те действат в режим на импровизация, каквото впечатление оставят както сред широката публика, така и сред сериозните европейски политици? Недоумение предизвика в Европейския съюз и официалната българска позиция, че нашата външна европейска граница е сигурна, защото една държава нечленка като Турция ни я пази!?

4. Защо ДАНС, прокуратурата и колегите от Народното събрание от години си затварят очите пред откровено топлите връзки на български политици с турските тайни служби и мюсюлманската религиозна власт в България, Турция и Саудитска Арабия? Такива политици има и имаше доскоро не само в ДПС, но и при техните "основни опоненти" от Реформаторски блок. Поставян ли е този въпрос въобще някога на КСНС при президента и ако да - какъв отговор е получен?

5. Защо българските политици масово си заровиха главите в пясъка при поставянето на въпроса за членството в ЕС на една мюсюлманска и недемократична държава, която не спазва човешките права, като Турция? Кой трябва, ако не най- потърпевшата страна като България, да постави бариера пред влизането на Турция в ЕС, което би обърнало стратегическите баланси в Съюза и на Балканите с главата надолу? Когато получим отговорите на тези въпроси, ще знаем кои български политици и патриоти носят вината за раждането на една нова протурска и проислямистка радикална антибългарска партия, при това финансирана с пари от тероризъм. Партия - заплаха за европейския мир и сигурност, което поставя България в много лоша позиция в ЕС като износител на радикален ислям и Троянски кон на Турция, Ердоган и ДАЕШ.

И на финал: За всички, които сега злобеят за разцеплението в ДПС, само ще напомня, че има само едно нещо по-лошо от силно ДПС и то е две ДПС- та, воюващи за умовете на българските турци и мюсюлмани, посредством радикални идеи и чуждо финансиране, ориентирано по оста Русия- Турция. Тогава България става готов плацдарм за започващата война между двете от векове враждуващи империи. Битката между две турски партии, които не подбират средства, няма да доведе до намаляване на тяхното влияние, а обратно. Ще радикализира българските мюсюлмани в т.ч. турци, цигани и помаци, ще засили ксенофобските елементи и ще повиши неимоверно влиянието на Турция върху българската политика. Такова влияние, каквото и самият Ердоган не е очаквал да има толкова скоро върху нас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване