12/26/15 17:02
(http://pik.bg)

И патриарх Неофит се включи в "Българската Коледа"

И патриарх Неофит се включи в "Българската Коледа"

Вече повече от 10 години благотворителната инициатива на президента на Република България "Българската Коледа" помага хиляди българчета да получат възможност да се лекуват и се радват на по-добър живот. Благодарение на дарения за повече от 200 лечебни заведения е осигурена съвременна медицинска техника. Темата на благотворителната кампания за 2015 г. бе „Детска реанимация”, предаде Нова тв.

Тази година в инициативата се включи и Негово Светейшество Българският патриарх Неофит. В специално видео обръщение в подкрепа на децата на България излъчено на Рождество Христово по време на концерта в Народния театър Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се обърна към българския народ с думите: „Скъпи сънародници, братя и сестри, в тази тиха вечер, когато си спомняме рождението по плът на Господ Исус Христос пожелавам на всички мирът и радостта, които се изливат на празника да ни направят щедри и любвеобвилни. Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за на нашата човечност и способност да съчувстваме и състрадаваме, за нашата готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия”.

Патриархът призовава да отделим от нашето време сили и средства, за да помогнем на онези, които са в отчаяние и безнадеждност и ги утешим.

„Нека да се поучим от Христа в неговата безгранична любов и жертвеност към хората! Подадената ръка за помощ към децата в реанимация и техните близки да бъде нашият драгоценен дар за новородилия се Младенец, Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните и благодатните си дарове и милости”, заяви той.

Патриарх Неофит пожела радостно посрещане на празника, любов и мир в сърцата и домовете.

"Честито Рождество Христово! Радвайте се и бъдете щастливи", пожела още патриархът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване