12/26/15 18:26
(http://radiomilena.com/)

Местан и още трима напускат парламентарната група на ДПС

Трима депутати заедно с екслидера Лютви Местан напускат парламентарната група на ДПС. Това обявиха самите те на специална пресконференция в Момчилград. Тримата са Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед. Те стават независими.

На пресконференцията в Кърджали на 24 декември Местан бе придружен от депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Венцислав Каймакамов. Хафъзов определи като недопустимо и цинично изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан. То означавало предателство спрямо каузата ДПС.

От своя страна областният лидер на партията в Кърджали Бахри Юмер обяви, че ако в местната структура се получи дори минимално разминаване на позициите, мястото му няма да бъде там. Юмер се движи с групата на Местан.

Дали се ражда нов проект в българската политика все още няма яснота. Депутатите обаче били получили подкрепа от избирателите в своите райони.  С бурни възгласи на одобрение стотици жители на Момчилград посрещнаха отцепниците и изгонения лидер.

По-рано бе почетена паметта на жертвите от Възродителния процес при Тюркян чешма, предаде Кросс.

Публикувана на 12/26/15 18:26 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/r8Uyk2v4zWA/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване