12/26/15 09:47
(http://www.klassa.bg/)

На Тюркян чешма гъмжило журналисти от България и Турция чака Чавушоглу, още не се е появил

 Въпреки появилите се снощи информации, че турският външен министър Мевлюд Чавушоглу се е отказал да присъства на отбелязването на годишнината от събитията по така наречения „възродителен процес” в село Могиляне край Тюркян чешма, днес тук вече са екипи на български и турски телевизии. Пак снощи, както БЛИЦ съобщи, излязоха информации, че служители на консулството на Турция в Пловдив са резервирали хотел "Елит" в Кирково, за очакаваната частна визита на турския дипломат №1.
 Не се потвърдиха предварително обявеното събиране на паралелен митинг от 8 часа тази сутрин, всичко остана спокойно. Официалното честване на годишнината е от 10 часа и се организира от общината в селото, предаде Нова тв.

Засега не е ясно дали на него ще дойде и бившия лидер на ДПС Лютви Местан. Той обяви на своята пресконференция в Кърджали, че ще присъства, но оттогава нещата може и да са се променили. 

Според 24rodopi.com. над 4 000 души се очакват в Могиляне. Федерацията „Балгьоч" докара 4 автобуса с изселници, като тази година не бе позволено изселници, запазили възродителните си имена, да пътуват организирано. Трима души са загинали по време на мирен протест в Могиляне на 26 декември 1984 година, сред тях и 17-месечното бебе Тюркян. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване