12/26/15 09:39
(http://www.klassa.bg/)

Над 200 нови международни авиолинии открива Китай през 2016 г.

 Над 200 нови международни въздушни линии ще открие Китай през 2016. Те са част от стратегията на правителството в Пекин да увеличи преките въздушни връзки със страните, участващи в инициативата „Пътя на коприната“, пише China Daily. Страната вече има 663 международни маршрута по въздух, обслужвани от местни и чуждестранни авиопревозвачи. 369 от новите маршрути са открити през 2015 г., съобщи Ли Цзясан, ръководител на Гражданската въздухоплавателна администрация на Китай. Страната е подписала двустранни споразумения за въздушен превоз със 118 държави до ноември 2015 г.

Инициативата, предложен от президента Си Цзинпин през 2013 г., се отнася до икономическия пояс по протежение на „Пътя на коприната“, който свързва Китай с Европа през Централна и Западна Азия, както и до новооткрития през 21 век морски път на коприната, простиращ се от южната част на Китай до Югоизточна Азия и Африка.

От амбициозния китайски план се очаква да се възползват около 4,4 милиарда души от 65 държави, според правителството.

Миналата година, обемът на търговията на Китай с тези държави и региони достигна 1,12 трилиона щатски долара, което е около 25 процента от общия годишен търговски оборот на страната, уточнява infotourism.net.

 2015 г. е била най-добрата за китайските авиокомпании и летища, които са реализирали печалби в размер на 54.7 милиарда юана, което прави Китай един от най-успешните пазари за световния въздушен транспорт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване