12/26/15 13:17
(http://pik.bg)

Специалист: Ако сте прекалили с храната по време на Коледните празници, повървете повече пеша

Специалист: Ако сте прекалили с храната по време на Коледните празници, повървете повече пеша

Ако сте прекалили с храната по време на Коледните празници, повървете повече пеша. Движението регулира хормоните за складиране на мазнини и дори да сте хапнали повече по празниците, щом се движите, почти няма шанс да ви се лепнат коледните лакомства. Това каза Валя Радева – специалист по здравословно хранене в Регионална здравна инспекция – Смолян, цитиран от Фокус.

„Ако сте сред късметлиите, които са планирали да прекарат ваканцията в планината, карайте ски и сноуборд, дърпайте шейна, посетете фитнеса и басейна в хотела и се радвайте на изобилието от възможности за движение”, каза Радева.

Специалистът подчерта обаче, че умението да се храним и веселим без никакво съжаление след празниците е много ценно качество. Можем да се храним здравословно и по време на празници, защото веднъж натрупаните килограми много трудно се свалят след това. С алкохол и газираните напитки също не трябва да се прекалява. За предпочитане са коктейлите от цитрусови плодове – лимони, киви, портокали, грейпфрут. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване