12/26/15 21:00
(http://pik.bg)

Танева се похвали: 30 млн. лв. повече са приходите в горската система, спрямо предишната година

Танева се похвали: 30 млн. лв. повече са приходите в горската система, спрямо предишната година

30 млн. лв. повече са приходите в горската система, спрямо предишната година. Това каза Десислава Танева, министърът на земеделието и храните, в предаването „Факторът Кошлуков” по „Канал 3”.

Във връзка с проблема с незаконния сеч и дърводобива. Танева обясни, че са започнали да се прилагат много неща, за да се ограничи незаконния сеч. „Общо осем мерки сме въвели. Започнахме с физическа охрана, с мобилни екипи. В края на тази година във всички държавни горски стопанства приключваме с въведена системата за електронния превозен билет. Също с публично достояние и информация в системата на Изпълнителна агенция по горите за издадените позволителни за сеч”, поясни министър Танева. Тя посочи, че освен това има пластмасови марки, които са с уникален код, който трябва да съответства на този в билета. „Всички мерки за контрол за взети”, подчерта тя.

„По финансовите и по производствени резултат, в края на годината, в горската система ще приключи с най-добрите си резултати откакто са структурирани горските предприятия като цяло”, уточни министър Десислава Танева. По думите ѝ, финансовият резултат е 11,5 млн. лв., а 30 млн. лв. повече са приходите в горската система, спрямо предишната година. „Приходите от дейността от дърводобива от държавните горски стопанства са близо с 15% повече отколкото миналата година. В същото време бяхме наложили мораториум за износ на дървесина за няколко месеца”, припомни тя. Танева допълни, че ма още над какво да се работи и уточни, че в своята дейност се води само от прагматичните и реални резултати, а не от политиката.

„За средата на 2016 г. сме планирали да отворим мерките за общините. Също ще променим наредбата за допустимост на определен вид инвестиция в селските райони и ви гарантирам, че огромните спортни комплекси със стадиони по световни критерии, за световни първенства няма да има”, допълни министърът на земеделието и храните. По думите ѝ, ресурсът, който ще се предоставя на общините в новия програмен период е близо 1 млрд. евро до 2020 г. по програмата за развитие на селските райони и по тази за морско дело и рибарство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване