12/27/15 19:48
(http://pik.bg)

22 деца живеят в двата Центъра за настаняване от семеен тип в Смолян

22 деца живеят в двата Центъра за настаняване от семеен тип в Смолян

Два са центровете за настаняване от семеен тип за деца в Смолян, като единият е в квартал „Каптажа”. Там са настанени 11 деца от 0 до 17 години, като капацитета на сградата е за 12 деца. За малчуганите се грижат девет човека – четирима специалисти в социална услуга, един социален работник, един сътрудник, две детегледачки и ръководител на Центъра. Това каза директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Смолян Сийка Сиракова, цитирана от Фокус.

Другият център е в ученическото общежитие в Смолян, като там децата са 11 и са на възраст от 7 до 17 години. По думите на Сиракова, след напускането на децата от Центъра за настаняване също имаме алтернатива за тях, като получават подкрепа не само до напускането на центъра, а и след това. Тя добави, че към Комплекса за социални услуги има още едно звено – това е „Наблюдаваното жилище“, което се намира в смолянския кв. „Устово”.

„Освен покрив над главата те имат и нашата подкрепа за намиране на работа, а ако желаят да учат и за продължаване на обучението им. Осигуряваме им подкрепа за започване на самостоятелен живот на квартира, след като вече са трудово устроени”, коментира Сиракова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване