12/28/15 12:17
(http://www.dnevnik.bg/)

Ангела Меркел е най-влиятелната личност на годината и според "Франс прес"


Германският канцлер Ангела Меркел бе избрана за най-влиятелната и най-забележителната личност на 2015 г. от редакцията на агенция Франс прес, съобщи БТА. Агенцията откроява централната роля на Меркел в бежанската криза и в преговорите между Европейския съюз и Гърция.

Ангела Меркел бе избрана за личност на 2015 г. и от сп. "Тайм", а в годишната класация на сп. "Форбс" е на второ място след руския президент Владимир Путин.

Второто място в класацията на "Франс прес" заема Владимир Путин, който бе определен от за най-влиятелната личност на 2014 г.

След Меркел и Путин в класацията следват папа Франциск, парижаните, водачът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, бирманската икона Аун Сан Су Чжи, републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп, премиерът на Гърция Алексис Ципрас и бившият му финансов министър Янис Варуфакис, президентът на ФИФА Сеп Блатер, държавният секретар на САЩ Джон Кери и иранският външен министър Джавад Зариф.

Подобно на миналата година, в избора участваха журналистите от "Франс прес" в целия свят, независимо от тяхната националност, работен език или специалност. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване