12/28/15 18:24
(http://www.dnevnik.bg/)

Антонина Желязкова: Следващият политически проект в България може да е проислямистки


Досега в България не сме имали един сравнително силен политически проект, който да разцепи електората на ДПС. А сега може би и г-н Местан не знае, но това, което предстои да се случи и той да направи, е да се създаде нов политически проект, който да бъде проислямистки. Такъв нямаше само в България.

Това беше част от коментара на Антонина Желязкова, историк и директор на Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия пред БНР.

Според нея е много вероятно бившият лидер на ДПС Лютви Местан да откаже да оглави такъв проект, но сред хората, които се отцепват заедно с него, има достатъчно, които биха оглавили такъв по-радикален и проислямистки проект.

"Това, разбира се, няма да донесе особено добро за България, но да се надяваме, че нашият политически живот винаги е успявал по някакъв начин да овладява подобни сътресения", заяви още Желязкова. 

"Мисля, че е изключително правилен подходът да има въздържаност по отношение на коментарите, защото в крайна сметка на първи план излиза това, че има едно вътрешнополитическо сътресение, което се е случвало на всяка една от партиите у нас", заяви още Желязков в коментар на липсата на реакции в повечето политически партии. "А на втория план е очевидно ясно, че това са отзвуци от сблъсъците между Турция и Русия и най-добре да не се правят намеси. Няма нищо лошо в това те да се въздържат от коментари", смята още историкът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване