12/28/15 11:04
(http://www.klassa.bg/)

Владимир Каролев: 2015 г. бе добра. Следващата ще е още по-успешна за българите

 Икономистът Владимир Каролев оцени като добра отиващата си 2015 г. Той анализира в студиото на "Нова телевизия" икономическата ситуация в страната ни и това, че ръстът на икономиката е 3 процента, а спадът на безработицата - 9,9.

"Това са обобщени цифри. 2015 г. е по-добра от 2014 г. Нас ни интересуват три мнения - Европейската комисия какво е казала за България, Световната банка и Международния валутен фонд. Това, че има спад на безработицата не означава, че нещата са прекрасни, а че всеки десети българин, който търси работа, е без работа. Другите българи обаче са по-добре. Във високите технологии през 2015 г. са се покачили приходите с над 18 процента. В строителството обаче не е така", каза Каролев.

"2016-а очаквам да е по-добра от тази, но ще трябва да има някои реформи. Те са започнати, но трябва да бъдат завършени. Една от тях е пенсионната реформа, не е направена както трябва. Реформа трябва задължително да се направи и в здравеопазването. Не съм съгласен с този данък "вредна храна", който аз наричам данък "Москов". Според мен вредните храни зависят от количеството", коментира още специалистът.

Той каза и нещо любопитно - че България е държавата с най-много мерцедеси на старо в Европа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване