12/28/15 19:25
(http://www.dnevnik.bg/)

Лукарски: ДСБ не са излезли от управлението


"За мен ДСБ не е излязло от управлението нито де факто, нито де юре", заяви в интервю за агенция "Фокус" министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски.

"За да се случи това де юре, те имат национално събрание през месец март и то трябва да вземе това решение. От друга страна ДСБ няма как да е излязло от властта при положение, че налице са само 3 властови оставки от многото хора, които заемат властови позиции", каза той.

"Пожелавам успех на колегите от ДСБ и в частност на Радан Кънев, но той трябва да се определи – дали е в опозиция или е на позиция, дали всъщност ще прави нов десен проект, а в същото време заявява, че ще остане в ДСБ и в Реформаторския блок, в зависимост от развитието", каза още той. Според Лукарски лидерът на ДСБ трябва да има конкретна позиция, без да поставя условия.

"Удовлетворяването на лични амбиции е едно дежа вю, което ние в СДС сме гледали навремето със създаването на други партии, с отцеплението на Иван Костов, макар че решението му тогава беше ясно и еднозначно, но в последствие пак потърсихме общ път заедно, след което отново се разделихме", допълни лидерът на СДС. По думите му роенето в дясното политическо пространство не е полезно.

Той определи като спекулация изявленията, че инвеститорите не са доволни от реформите си тръгват от България. "Имаме 2.9% ръст на БВП, имаме 1.37 милиона евро инвестиции, което е с 37% повече от същия период миналата година. Така че това са едни спекулации – напротив, именно тези политически трусове са това, което може да създаде нестабилност, да изгони инвеститорите и респективно да бъде лош знак за нашите партньори в Европа", смята той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване