12/28/15 05:30
(http://www.klassa.bg/)

Наводнения и стотици евакуирани във Великобритания

 Стотици хора бяха евакуирани заради наводненията, предизвикани от проливни дъждове, в Северна Англия, предаде АФП. Хиляди домакинстваха останаха без ток.

Предупредителен червен код за най-тежко засегнатите райони бе издаден от националната метеорологична служба, която призова местните жители да "вземат мерки, за да останат в безопасност".

"Ситуацията се влошава все повече, от миналата нощ вали наистина много силно", каза Лий Фрейзър, жител на Тодмордън, графство Йоркшър.

"Просто е ужасяващо", допълни Кели Хюз от Уейли, графство Ланкашър.

Военна част бе разположена на място, за да помогне в борбата срещу наводненията и за евакуиране на местни жители. Британското правителство проведе кризисно заседание за надзор над операциите.

Властите предупредиха, че през следващите 24 часа може да се изсипят валежи, равняващи се на обичайното количество за един месец.

Районът вече пострада от силни наводнения в началото на този месец, които причиниха щети за стотици милиони британски лири.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване