12/28/15 20:57
(http://www.klassa.bg/)

Плажовете блокирани през лятото заради прехвърляне

 Плажовете може да се окажат блокирани за летния сезон. За това е предупредила регионалната министърка Лиляна Павлова на последното заседание на кабинета. Повод за думите ѝ е предложение на министърката на туризма Николина Ангелкова, с което тя поема управлението на плажовете от регионалното министерство.

“Имам притеснение по този начин да не блокираме следващия летен сезон и плажовете, които се стопанисват или не. По-скоро тук апелирам за по-спешни действия и по-ясна стратегия, критерии как да се реализира”, казва Павлова на колежката си според разпространената стенограма от заседанието. Подкрепя я и финансовият министър Владислав Горанов, който обяснява, че има 15 неприключили процедури за концесиониране на плажове. Вицепремиерът Томислав Донче също се е противопоставил на предложенията на Ангелкова.

“Ние сме предвидили в закона автоматично, при съгласие на концесионера или съответно, когато плажът е отдаден под наем – автоматично, това е правено с предишното прехвърляне – една година да се удължат автоматично договорите до 30 септември 2016 г., така че да няма риск за следващия сезон”, отговаря обаче министърката на туризма.

“Идеята беше за тази една година, която мина, да се направи стратегията как ще се управляват по нов и различен начин. Ние нямаме нищо ново и различно предложено, а паралелно излезе новата директива, която така или иначе изисква нов ред. Така че, според мен рискът е голям не само за тези 15 концесии, които започнаха, за тези, които изтичат, и за тези, които ще са в междинно положение”, отвръща обаче Павлова. Тя дори обвинява Ангелкова, че говори неверни неща на заседанието.

“Въпросът е, вие, като обещавахте на кметовете да управлявате плажовете – няма го предвидено в закона, дайте ги на кметове! Като обещавахте да има безплатни плажове, няма ги предвидени в закона, като обещавахте скъпи плажове за ВИП клиенти, няма ги в закона!”, заявява Павлова.

Въпреки критиките проектът е одобрен от премиера Бойко Борисов, който обаче предупреждава Ангелкова, че ще е отговорна, ако се провали летният сезон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване