12/28/15 21:25
(http://www.klassa.bg/)

Покъртителна снимка на босо момченце в калта и Дядо Коледа разтърси Фейсбук

 Босо момченце насред зима взриви социалните мрежи навръх Коледа. Детето е едва 6 годинки и в продължение на месеци гази босо в кал в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, съобщаво "Монитор".
 Първи на драмата попаднал ромският общественик Стефан Лазаров, който е бил дългогодишен кмет в махалата. "През всички тези години никога досега не бях виждал босо дете през зимата. През лятото ходят без обувки, но е топло. Представете си сега, че това дете гази в кал и лед", разказва Лазаров пред "Монитор".

Момченцето се казва Янис и е едно от седемте деца в семейството на Шаро и Комбата. Така били известни бащата и майката на децата.

Малкият Янис не можа да разбере какво е Коледа, празник или подаръци. Единствен при него отиде бившият кмет, облечен с костюм на Дядо Коледа. Последва благотворителна инициатива и от вчера детенцето вече има обувки.

"Направихме това за всички бедни деца. Събрахме дрехи и обувки, които им раздадохме. Сега ще могат да посрещнат Новата година подобаващо, не голи и боси", казва още Стефан Лазаров.

След публикуване на снимката с босото момче в интернет, последваха множество коментари и възмущение от случващото се с децата на бедните семейства.

"Няма значение от какъв етнос си, децата са деца и не бива да бъдат в такова положение", гласи един от многобройните коментари под снимката на Янис във Facebook.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване