12/28/15 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Тайванци купуват Sharp за $2,5 млрд.

 Тайванската компания Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. може а купи японския производител на електроника Sharp за 300 млрд. йени (2,5 млрд. долара), съобщава „Прайм”.

Предложената оферта е с 50% по-висока от пазарната цена. В замяна тайванците поставят условие след сделката да сменят цялото ръководство на японския концерн със свои хора. От Hon Hai са се съгласили да поемат и дълговете на Sharp, които към септември са възлизали на 760 млрд. йени (6,3 млрд. долара). Отделно тайванците са предложили и втори вариант за сделка - покупката само на производството на екрани с течни кристали.

Властите в Япония са обезпокоени от евентуалната продажба на Sharp на тайванската фирма или на южнокорейската Samsung, което ще доведе до изтичане на производствени тайни зад граница. За да не се случи това от Sharp са предложили вариант, при който високотехнологичното производство на монитори с течни кристали да мине към японската Japan Display. Фирмата ес участие на Sony, Toshiba и Hitachi и е специализирана в производството на екрани с малки размери.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване