12/28/15 20:59
(http://www.klassa.bg/)

Турските консули в Пловдив и Бургас звънели по списък в защита на Местан

Турските консули в Пловдив Алпер Акташ и в Бургас Ниязи Акьол са звънели по телефоните по предварително изготвен списък на депутати, местни лидери и влиятелни членове на движението да застанат зад Лютви Местан, твърдят депутати от ДПС и местни лидери. Очевидно това не е помогнало, защото тези, които застават зад Местан, засега са малцина. И то главно от района на Кърджали. Самият Местан е родом от Момчилград и неговите най-верни хора са оттам. Дори името, което си е избрал, всъщност идва от Местанли, което е турското название на Момчилград.

През трите години, докато бе лидер на ДПС, Местан е концентрирал усилията си в изграждането на силен “анклав” в района на Кърджали и това е довело да изборните провали в Североизточна България и помашките райони. Факт е и че, най-верните му хора са свързани с Главното мюфтийство или имат религиозно образование, в повечето случаи получено в Турция.

Сближаването на Местан с Турция преминавало и през сближаване с дъщерята от предишен негов брак. През първите години след развода си той не се интересувал много-много от тях. Но от няколко години започнал да ги търси много и да демонстрира близост. Върхът бяха пищните сватби, които той направи, и много добрите отношения със зетя му, който имал мащабен бизнес в Турция. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване