12/28/15 10:48
(http://radiomilena.com/)

Финансиране на община Поморие по Програма за развитие на селските райони

PRSR 14-20 (Small)

Кметът на община Поморие Иван Алексиев подписа тристранен договор с Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подготвителни дейности от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Подготвителните дейности включват създаването на Местна инициативна група (МИГ) и разработване на Стратегия за местно развитие за периода 2016-2023 г.
Местната инициативна група представлява публично-частно партньорство между общинската администрация, бизнеса и неправителствени организации. Групата има за цел да обедини ресурси, знания и усилия за постигане на обществено значима цел – разработване на Стратегията за местно развитие. За успешното функциониране на МИГ, основна цел е постигането на висока обществена активност. В рамките на изпълнението на проекта ще бъдат идентифицирани и дефинирани ключовите проблеми, местни нужди, приоритети и основни заинтересовани страни в развитието на селските райони в община Поморие.
Проектът предвижда формиране и обучение на екипа на Местната инициативна група. Основните дейности включват популяризиране на подхода ВОМР (чрез който се стимулира местното развитие в селските райони). Провеждането на информационни срещи и семинари, проучване и анализ на средата, настроенията и участниците, както и обществено обсъждане на разработваните стратегии за ВОМР и за местно развитие за периода 2016-2023 г., също са част от дейностите по проекта.
„Считам включването на община Поморие в Програмата за развитие на селските райони за голям успех за мен и екипа ми, защото вече и малките населени места ще могат да се възползват от европейското финансиране. За съжаление през предния програмен период Общината нямаше тази възможност. Сега разчитам най-вече на бизнеса и неправителствените организации, на тяхната инициатива и желание, за да можем да развием населените места и бизнеса там.”, каза кметът Алексиев.
Договорът е на стойност 58 674.90 лв. без ДДС, 100% безвъзмездна финансова помощ и срок на изпълнение – септември 2016 г.

Публикувана на 12/28/15 10:48 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/x2LJdOmNASI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване