12/29/15 17:00
(http://pik.bg)

БЧК събра над 2000 лева за кампанията „Подари Коледа“

БЧК събра над 2000 лева за кампанията „Подари Коледа“

 В кампанията по време на коледния благотворителен базар в един от големите търговски центрове в Бургас бяха събрани 2201,26 лв., а по време на коледните инициативи, организирани от клуба на БМЧК в ГПАЕ „Гео Милев“-Бургас – 204,20 лв. или общо 2 405, 46 лева в полза на деца в неравностойно положение. Повече от 40 доброволци на Българския младежки Червен кръст в Бургас взеха участие в кампанията, съобщиха от БЧК-Бургас.

Областен съвет на БЧК-Бургас изказва благодарности и признателност за приноса на дружествата и активистите от Дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, ОУ „Антон Страшимиров”, ОУ „Васил Левски”, Г.Езерово и ОУ „Кн.Борис I”, които дариха уникални ръчно изработени коледни артикули за базара-картички, играчки за елха и др. Общо 100 деца в неравностойно положение бяха подпомогнати с коледен подарък и лакомства в навечерието на най-светлия празник – Коледа.

Те се насладиха и на коледна пиеса, изиграна безвъзмездно специално за тях от актьорите на Държавен куклен театър – Бургас, което направи празника им още по-запомнящ се!
В кампанията „Подари Коледа“ бяха подпомогнати деца с увреждания, от семейства с нисък социален статус и деца, лишени от родителска грижа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване