12/29/15 20:58
(http://www.klassa.bg/)

Ева създадена от пениса на Адам

 

Теорията за реброто била резултат от грешен превод

Бог не е създал Ева от реброто на Адам, а от пенисната кост на първия мъж, известна още като бакулум, съобщи професорът от Американския еврейски университет в Бел Еър Зайони Зевит, цитиран от в. „Метро“.

Според лингвиста въпросната кост не се среща при мъжете именно, защото е била дарена за направата на Ева. Много бозайници, в това число и човекоподобните маймуни, имат тази физиологична особеност и до днес.

 

 

Зевит е специалист по анализи на библейски текстове и по древни семитски езици. По неговите думи в книгата "Битие" думата, която разкрива от какво е сътворена първата жена, не е била преведена коректно. Вместо "ребро", специалистът твърди, че първоизточникът имал предвид бакулума в половия орган на Адам. С отнемането на тази анатомична кост древните текстове оправдавали по някакъв начин факта, че мъжката потентност е неспособна към незабавно възстановяване.

 

 

Хипотезата на Зевит е била публикувана в поредния брой на изданието Biblical Archaeological Review и разбираемо предизвикала недоволство у читателите и смут сред цялата християнска общност. Публикацията е съпроводена от ревю на книгата му „Какво наистина се е случило в Райската градина?“. Вследствие на читателския гняв, все повече хора заклеймили изданието. Читателят Сю Глейз от Мериленд писал на списанието: „ Искам да изразя своето огромно разочарование и също така желая да прекратя моя абонамент за списанието ви. Тезата на Зевит е богохулство и застрашава устоите на християнската вяра.“

 

 

Друг недоволен, Рев Рандал, писал, че изданието вече приличало на таблоид и също се отказва от абонамент. Теорията била определена като груба, смешна и зле обоснована.

Разбира се, други намерили теорията за правдоподобна. Питър Бентли от Хонгконг например споделил в писмо, че тезата на Зевит е толкова добре обяснена, че пренася читателя направо в Едемската градина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване