12/29/15 19:37
(http://www.dnevnik.bg/)

И Венцислав Каймаканов напуска ДПС


Бившият областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов също напуска групата на ДПС в парламента. Това съобщи сайтът на "24 часа", след като в днешния си брой изданието обяви, че тя и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС.

По-рано днес Мариана Георгиева опроверга това и уточни, че ще следва Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. 

Каймаканов също е разпространил опровержение до изданието: "Не съм член на ДПС. В парламента съм като част от гражданската квота. На последните парламентарни избори бях поканен лично от г-н Местан с идеята му да разшири експертното присъствие в парламентарната група.Споделям последователното му поведение в защита на либералните ценности и избора на България да бъде член на ЕС и НАТО. За мен честната позиция е да напусна парламентарната група, като гласуването ми ще бъде за всички полезни за България решения".
С Каймаканов напусналите ДПС стават шест, а групата на ДПС в парламента остава с 30 души.
След като Лютви Местан беше изключен от ДПС, трима депутати от партията обявиха, че напускат парламентарната група и стават независими - Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али. Местан бе последван и от лидерът на формацията в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер, който също обяви, че напуска ДПС.

Каймаканов беше назначен за областен управител на Пловдив по времето на кабинета на Пламен Орешарски, но срещу него имаше протести.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване