12/29/15 20:57
(http://www.klassa.bg/)

Касим Дал на спявка в Турция преди срещата с Местан

 

Депутат: Екслидерът на ДПС продава националните ни интереси

Създателят на протурската партия НПСД Касим Дал е на спявка в Турция, научи Агенция Монитор. Визитата в южната ни съседка предхожда срещата му с прогонения от ДПС бивш лидер на движението Лютви Местан.

Официалната причина за пътуването на Дал е посещение при сина му, но се очаква по време на престоя си той там да получи инструкции как да действа оттук нататък, след изключването от ДПС на Местан, който бе обвинен от доскорошните си съпартийци, че се изправя срещу националните ни интереси, а декларацията му в защита на Турция след свалянето на руския самолет на сирийската граница бе определена от почетния председател на движението Ахмед Доган като гаф.

В понеделник бе разгласена информация, според която Местан е получил разпореждане да се присъедини към формацията на бившия кадър на ДПС Касим Дал. Зад директивата стоял лично турският посланик в София Сюлейман Гьокче. През уикенда вече се била състояла среща между формалния председател на партията от РБ Корман Исмаилов и Местан. След завръщането на реалния лидер на НПСД се очаква и рандеву между него и бившия председател на ДПС. Не срещата щял

 

да се бистри сценарий

 

който не изключвал и нов политически проект.

В очакване на разговора Местан се е изнесъл в района на Момчилград, научи още Агенция Монитор. Междувременно пък ПИК съобщи, че той се изнася от парламентарното си жилище в столичния квартал „Изток“. Самият Местан не присъствал на товаренето на багажа му, с което се заели двама мъже.

„Местан продава национални интереси и отработва пари, получавани от Турция”, заяви днес пред ПИК и депутатът от БСП Таско Ерменков. Според него, когато от трибуната на парламента един политик прави изявление и защитава Турция с мотива, че е бранила въздушното си пространство, без още да са изяснени фактите, е ясно какво се случва. „Този политик или е глупак, което не може да се каже за Местан, или

 

са му платили добре

 

Трето обяснение няма”, заяви Ерменков. Според него самият факт, че бившият лидер на ДПС се е скрил в посолството на Анкара, след като провокира вътрешнопартийно недоволство срещу себе си показва едно – че той „получава задачите си оттам“. Депутатът призова още главният прокурор и службите да проверят случая с укриването на Местан. По думите на народния представител самият прокуден екслидер на ДПС трябва да напусне парламента. „Когато не служиш на страната, в името на която си се клел, трябва да напуснеш. Но това едва ли ще се случи. Имайки предвид безочието и безкрупулността на един политик, който не иска да изгуби високата трибуна на НС”, каза още той.

Днес стана ясно също така, че още двама депутати ще напуснат ПГ на ДПС, за да се присъединят към кръга от неколцината приближени на Местан, които застанаха зад него. Това са бившият министър на спорта Мариана Георгиева и ексгубернаторът на Пловдив Венцислав Каймаканов, който опроверга пред „24 часа“ информацията, че остава в редиците на движението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване