12/29/15 19:46
(http://pik.bg)

Мариана Георгиева напуска парламентарната група на ДПС

Мариана Георгиева напуска парламентарната група на ДПС

Мариана Георгиева ще напусне парламентарната група на ДПС, предаде БНР, позовавайки се на думите на самата Георгиева.

Георгиева е потвърдила, че ще следва Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Според нея "няма нищо по-нелепо от това Лютви Местан да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ".

"Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение - евро-атлантическото развитие на България", се казва в официална позиция, разпространена от Марияна Георгиева.

На Бъдни вечер Централният съвет на ДПС освободи лидера на партията Лютви Местан от всички ръководни постове и го изключи от партията. Два дни по-късно трима народни представители от ПГ на ДПС обявиха в Момчилград, че ще напуснат парламентарната група и ще станат независими депутати. Това са Хюсеин Хафъзов, Шабанали Мехмед, и Айдоан Али. С обявявяането, че Мариана Георгиева ще наусне парламентарната група на ДПС депутатите на движението ще намалеят с 5 души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване